מפגש האחווה הקולינרית ה-23 ביקב ססלוב | הבלוג של ארקדי פורטנוי

יש דברים שאתה ממתין להם שבועות וכשזה נגמר אתה לא לא יכול לשכוח…

בפעם ה 23 נפגשים חברי "האחווה הקולינרית" והפעם ביקב ססלוב שבקיבוץ אייל.

ארקדי פורטנוי קידום ושיווק עסקים באנטרנט

נציגנו בעולם

כבר מצהרי היום התמזל מזלי להציע טרמפ לאיש קטן-גדול: מר ליאון מנחם – יו"ר איגוד השפים הישראלי.
כאשר ליאון הראה לי את תמונותיו באייפון הוא דווקא דילג על תמונות מטריפות מהעולם וממקומות בהם שפט בתחרויות בישול בינלאומיות. התמונות נראו כאומנות בעיני אך מששאלתי אותו לאן הוא ממהר הוא השיב כי "מדובר במנות על רמה אבל עם הרבה טעויות וזה לא הכי טוב שהם יכולים". דווקא הדגלים מרחבי העולם הציתו את הניצוץ בעיניו. בסרטון שהוא עצמו צילם במשך רגעים ממושכים הוא כוון את עדשתו לדגל ישראל עם רעד קל שהצביע על הגאווה העצומה שלו לייצג את המדינה הקטנה של האיש הקטן-גדול.

 איגוד השפים הישראלי נשיא יור - ארקדי פורטנוי קולינריה קידום עסקים באנטרנט ו בלוגר

ליאון מנחם הוא האיש נחמד בטירוף עד שתתנגשו בעקרונותיו. שיחה ארוכה התקיימה משאספנו את שף עידו מדר אודות המשמעות של התואר שף. בעיני לאון מנחם מדובר באדם בעל ידע טוטאלי בתחומו ודיפלומה שהוענקה על ידי המדינה וזהו!. מנגד ישב השף הצעיר עידו מדר וסבר שבאוכל אין מקום לתחרותיות והאנשים שמתחברים לקולינריה עושים את זה מתוך אהבה וללא תחרות.

ארקדי פורטנוי יעוץ תקשורת

עידו מדר כבש גם את אחרוני הקרניבורים עם כדורי הפלאפל גבינה

לא יאומן, משראיתי את רפי אהרונוביץ' מגניב את הכדור העשירי שלו (ניחוש גס כי הוא עקף אותי). סביבם התכנסה קבוצה מחויכת של אשפי מטבח שכולם ניגבו בלהט את כדורי הפלאפל גבינה באיולי בצל-סלק?  של השף הצעיר עידו מדר חייכתי לעצמי. איזה תותח שהגיע ככה עם מנה שכל כך צועקת פשטות אבל כובשת.

2013.3 האחווה הקולינרית 23 ארקדי פורטנוי 030

למזלו הדוגמנית התורנית ,סיוון רוזי, נתפסה באחד הביסים שלה ועכשיו לעידו כבר יש פריזנטורית.

רפי אהרונוביץ'1 ארקדי פורטנוי

המנה שחיסלתי לבדי

רפי אהרונוביץ' הגיע עם אישתו ומנת ירך טלה נימוחה במיוחד. רק משהיא הופשטה מאריזת האלומיניום והציגה את אשכולות השום שלה לרווחה. מנת ירך הטלה כבשה את כל באי המפגש שהקדימו. שקט שרר באולם ועוד לפני ששלפתי את המצלמה כבר סכין ארוכה ניסרה אותה בחתיכות בשרניות מסביב לעצם שסימלה את הניתוק הטוטאלי בין הבשר והשומן שעטפו אותה קודם. מעטפת עדינה של תיבול יבש בישמו אותה קצת וזהו!. המוזגת הנחמדה מבית ססלוב הסתלבטה עליי אחרי הפעם העשירית שניגשתי לטעום – אבל באמת שלא יכולתי לעצור ובעיקר – לא רציתי.

אביגיל מסעדה בטבריה כשר כשרה , ארקדי פורטנוי

חתיכת סיפור

מששמעתי כי אביגיל דגה הבוקר את הסרדינים שהביאה עמה הייתי בשוק. כששמעתי על המאבק שלה כנגד המוסד הדתי הייתי בשוק ומזועזע.
לאביגיל מחזיקה מסעדה טבריאנית אותנטית "אביגיל פותחת שולחן" עם אוכל "עשוי על פי דיני תורה", אז למה לא כשר? כי נחשו מי ניכס את המושג לעצמו?! הידעת – הלכה למעשה לאף אחד אין זכות לעשות שימוש בשום ווריאציה של המונח בין אם כשר מטעמי מצפון או כל נוסח אחר.

שף סהר רפאל ארקדי פורטנוי קידום עסקים באינטרנט

לחשוב מחוץ לקופסא

השף סהר רפאל חשף צלחת רחבת ידיים עטופת ניילון וחשף קרפצ'ו מכתף 'קובו' ומעליו פוזר "סלט ניסואז קלאסי" רענן. המלקטים המורעבים לא הפסיקו למשוך את הרצועות הנוצצות ממגע הבלסמי. פשוט גאוני.

אליחנן מלכיור!

החיבור ליקב ססלוב

היה זה אליחנן מלכיור שיצר קסמים בשילוב יין ססלוב וחמאה. בתוך שניות מדליוני פילה מתובלים בתבלינים טריים קלות נשכבו על מחבת צלעות בליווי יין והופ … זה כל הקסם – עסיסי ועשיר. גם את המנה של אליחנן עזרתי לסיים.

אפרת וייס הציגה את מרכולת הבוטיק שלה, הפעם טבלתי פיסה קטנה מהלחמים שנאפו ב'שמנא' עם ממרח ארטישוק מסדרת "השוק של פרנצ'סקה". טעם אדמתי עמוק של ארטישוק רענן נחשף בפניי שהתהדר בריחן של עגבניות מיובשות. תשמעו, הרגשתי כאילו טעמתי הרגע ארטישוק טרי. מדהים.

כששבעתי לגמרי הגיעו החבר'יה מאטליז אלדייעה (כן האלו עם הבשרים המעולים שאני קונה כל הזמן). החבר'יה נשאו עמם צוואר כבש במילוי מג'דרה שהכינה אמו של הקצב הצעיר איברהים. תאמינו לי גם כשאין מקום ולוקחים ביס אחד – שוב אי אפשר להפסיק.

את כל הארוחה הזו ליוויתי ביין נהדר של ססלוב המכונה ורוד. קליל קיצי ורענן – אבל ליין של רוני מגיע פוסט משלו.

יקב ססלוב ארכדי פורטנוי ורוד

היו שם מנות רבות ונפלאות שלצערי פשוט לא נותר בי מקום לטעימה ומקווה שעוד אטעם במסעדות שלהם או במפגשים הבאים של החוויה המרתקת הזו – מפגשי האחווה הקולינרית:
קבוצה של חברים – קבוצה של אשפים.

* * *

לאון מנחם – יו"ר איגוד השפים

עידו מדר – השף של מסעדת תפוז בטבע

מלכיור אליחנן – השף מקיבוץ אורים 

רפי אהרונוביץ' – "מר בשר" מ ידע הבשרים

אביגיל אהרון – מסעדת "אביגיל פותחת שולחן"

השף סהר רפאל – השף ממסעדת כדיתא ו-כרמים

אפרת וייס – השוק של פרנצ'סקה.

צלם: מר אייל גוטמן היקר.

* * *

מודעות פרסומת

אודות ארקדי "המבורגר" פורטנוי

בלוגר, foodie עוסק בניו-מדיה, וגם אוהב אוכל טוב מפעם לפעם

פורסם ב-13 באפריל 2013,ב-Uncategorized. סמן בסימניה את קישור ישיר. תגובה אחת.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: