אפשר בלי בשר? | ארקדי פורטנוי התארח אצל שף מיקי קנט

הדיון שלנו סביב השאלה "אפשר גם בלי בשר?" התחיל בלילה אחד אחרי מפגש של קהילת המבורגר ישראל בבר מסעדה "הנשיא" באשקלון, את הדיון דווקא ניהלנו בבית קפה חלבי גלאט כשר באשקלון ומאז זקן ארוך ארוך הצטבר לו כבר. כהרגלו, השף\ יועץ קולינרי מיקי קנט היה נחוש מאוד להעמיד אותי על טעותי וניצל מיד את ההזדמנות בה שהותי בעיירה קטנה ומרוחקת בשם באר שבע, או בשם שהדבקתי לה, "העיר שאין בה צורך למד חום אלא שלט: חם!".

city cofee&bar 01 ארקדי פורטנוי קידום באנטרנט לעסקים קטנים

במהלך השבוע אנו חולפים לצד עשרות בתי קפה. כלל לא נדרשת בת זוג מעולם המסעדנות על מנת להכיר בעובדה שברוב התפריטים אין חדש תחת השמש, לרוב! 

city cofee&bar 02 ארכדי פורטנוי קידום באנטרנט ויעוץ תקשורת

כך, על שולחן קטן וצרפתי בעיירה שטופת השמש (באופן מוגזם) נפגשנו ב"סיטי – קפה ובר": עבדכם הנאמן, קולגה, השף המנצח על המטבח – מיקי קנט וחברו השף מלכיור אליחנן. סיוון מנהלת המקום החמודה, עצרה במיוחד לכבודנו את מרוצתה אחר מטרה נשגבת כלשהי וקפצה להגיד שלום חייכני (טוב אי אפשר לא לחייך כשאליחנן בסביבה).
[#הערה לעצמי – איך לא צילמתי את הנוכחים? איך??? תפסיק להיות מאוהב באוכל ותזכור שיש גם אנשים בעולם!]

לאחר שמיקי הלך לבדוק מה קורה עם הבצק התופח הקטנטן שלו הצצתי מיד בתפריט, 'כמה כבר  יש לו מקום לביטוי בתפריט של בית קפה-מסעדה ממוצעת?' חשבתי לעצמי, אבל אז בסלט הניסואז הופיעה השעועית הירוקה ואיך אומרים…. "כאן חשדתי".

כאשר מיקי יצא מהמטבח הוא החזיק בפיצה שנראתה סטנדרטית למדי. עכשיו, למי שלא מכיר, העניין עם מיקי שהוא מהנדס. למה אני מתכוון במהנדס? כי מיקי לא בונה מנה, הוא בונה גשר עדין התלוי על חוטים, אין סיכוי שהוא ייתן לאחד היסודות לבלוט החוצה או שהם יעמדו להם באופן בלתי מאוזן.

city cofee&bar 10 1 ארקדי פורטנוי יועץ תקשורת קידום באנטרנט

 

הפיצה הייתה דקיקה ועם בצק רך ופריך, והתחתית שלה הייתה שחומה רק טיפ-טיפה. על הבסיס הזה נחה לה משיחה של רוטב קלאסי ומגובש מאוד וחיבוק דוב של מאצרלה צעירה ועשירה שסירבה לעזוב את מכלול הטעמים (כן, מסתבר שזה נקרא בכלל מאצרלה ולא מוצרלה!). על גבי המאצרלה רכבו להם כמה זיתי קלמנטה מחויכים ועמוסים בטעם מהעץ היווני שעליו הם נולדו ועוד כמה תוספות שמיקי קתמן שם. כמי שלא חובב פלפל שעובר בישול, הפלפל האדום דווקא החמיא למאצרלה עם מיציו האדומים שנסגרו בו, כמו כן קו חריכה דקיק ומעושן שעלה במהלך הקירמול נתנו לזה אקסטרה פלייבר. בקיצור, הפיצה הזו ב'סיטי קפה&בר זה משהו נדיר, בלי קשר לתמחור הסטנדרטי שהפתיע אותי (35 ש"ח + 3).

ארקדי פורטנוי קידום באנטרנט

משסיימתי לטעום והתחלתי לאכול ברצינות מיקי קטע אותי ואיים לקחת מאתנו את המגש, מסתבר שאת הג'וקר שלו הוא שמר לסוף ("אפשר בלי בשר, זוכרים")?

כשמיקי חזר בשנית מהמטבח הוא התהלך עם חיוך קטן לעברנו, חיוך שבקושי שמים לב אליו, אבל הזחיחות הזו הצביעה חד משמעית על דבר אחד: גאווה קטנה. מיקי הושיט אלינו את מנה שנראתה כמו סטייק מרחוק (וזו בכלל מסעדה חלבית כשרה, זוכרים?)רק כשזו התקרבה הובן לנו כי מדובר במנת הספיישל טונה של סיטי קפהבר (72 ש"ח).

מצגת זאת דורשת JavaScript.


וואלק, מה אני אגיד לכם, לשם הניסוי הראיתי את התצלום הסלולארי לעשרות אנשים בבאר שבע, בימים שלמחרת. כולם אמרו פה אחד: זו מנת גורמה ממסעדה יוקרתית שבטח ממוקמת במרכז. צחקתי וסיפרתי להם על מיקום המנה הזו: כולה ברחוב הנרייטה סולד 8 בבירת הנגב שטופת השמש ליד הסניף של למטייל… רבים חייכו אליי וחלק אף רשמו לעצמם את הכתובת בחוסר אמון מובהק.
פורטנוי ארכדי קידום באינטרנט שפים ומסעדנות

וחזרה למנה: כן, ככה היא נראית, מבחוץ צרובה ובמפנים ורדרדה ומלאת ים וחוויות שהדג לקח איתו במשוטו הארוך עד לרשת הדייג. רבים מאתנו חושבים אוטומטית על שימורי הטונה שעושים לדג הזה הרבה עוול, אך טעמו בסטייק לא פחות ממצויין. בניגוד לבשר סטייק כזה משביע אך איננו משאיר אחריו את תחושת הכבדות והחוסר חשק לזוז אח"כ. לזה בהחלט יש יתרון על פני בשר.
לצד הסטייק טונה שכבו היה ראגו ירקות שטעמן עדין מאוד מאוד, גם הרוטב השום שמנת שהוגש על גבי הדג המעוטר בפניני עדשים שחורות היה עדין ובקושי מורגש.
מיקי , כפי שכבר כתבתי הוא מהנדס, הוא לא יוצר מסה של טעמים קיצוניים אלא מרכיב מנה שהמכלול יוצר את השלם המושלם. זו אשכרה מנה בלי גרגר מלח מיותר.
אבל זו באר שבע, יא רבי, אנוכי ועוז רמתי הקולגה, היינו צמאים לחוויה קצת יותר עממית ופחות דייקנית. כזו שבאה מעולם השווארמות, והחריף והלוהט שמסמלים בעינינו את באר שבע האמיתית והפריפריאלית… מיקי שוב פנה למטבח וחזר הפעם עם ממרח נוסף. הוא לא נראה הכי מרוצה להשתמש ברוטב האלטרנטיבי, שהיה התוכנית ב' שלו לגשר שעכשיו במקום להיות גשר הזהב יהיה גשר הנחושת, אבל אנחנו היינו בחופשה ואת הדייקנות המרנו בחוויה מאתגרת וצבעונית.
עוז הזדרז לטעום את הקרם ראשון. ממבט בוחן הוא חייך לפתע, ועם הברק בעיניו הוא פלט "ואו" מוקסם. הנה אגב הציטוט שלו כמה ימים אח"כ:

כשטעמתי את הקרם הרגשתי כמו בהשפעתו של סם: בדיוק כשאתה מרגיש רק טעם שמנוני עדין ולא מרגיש שום שינוי, פתאום משום מקום עולה איזה אפקט מיוחד, כזה שמפתיע ומרגש אותך. גל של חריפות עלה ממעמקי הטעם פתאום וכמו כדור שלג הצטבר לגודל שלא ניתן להתעלם ממנו. אבל מיקי כמו מיקי, הוא מהנדס של טעמים, בדיוק בשלב שלפני ה"מהר! מהר! שפכו עליי מים והזמינו את מכבי האש" הטעם צנח והשאיר אותי עם עצמי ומכלול הטעמים שזה עתה חוויתי. היה זה טעם שחידש לי משהו בנישת החריף, לא ווסאבי וגם לא צ'יפוטלה, אלא פלפלים החריפים שעברו אמבט לוהט של שמן עמוק [רוצים מתכון? בבבקשה!] .

לסיום, יש הרבה בבאר שבע: הסטודנטיות, הבורגניות, המקומיות, האסיאתיות ועוד. אבל אם כבר שם וחושקים לטעום את התפריט של שף מיקי קנט, במסעדה מעוצבת ונעימה הממוקמת במקום מרכזי בעיר, אני בהחלט ממליץ על המקום המדהים הזה.

סיטי קפה – הנרייטה סולד 8, באר שבע

אודות ארקדי "המבורגר" פורטנוי

בלוגר, foodie עוסק בניו-מדיה, וגם אוהב אוכל טוב מפעם לפעם

פורסם ב-3 במאי 2013,ב-Uncategorized. סמן בסימניה את קישור ישיר. 6 תגובות.

  1. אפשר, הסוד הוא בגיוון.

  2. הצלחת לשטות בי וגם מיקי, עם התוצרים פה !
    אני האמת לפעמים ולעיתים די קרובות אפילו מעדיפה בלי בשר,
    נראה מקסים 🙂
    אחלה פוסט, ארקדי
    רותי

  3. "כמו בית קפה בתחנת דלק נידחת לאחר נסיעה של שעות . כך הרגשתי במסעדה המקסימה של השף מיקי קנט. כבר כשנכנסתי למסעדה קידמו בפניי אריחים יפהפיים בלב המסעדה, ועיצוב המסעדה בכללותו נותן השראה המרמז על הפתעה שתבוא בהמשך.
    המנות היפות שהונחו על שולחננו (שארקדי הספיק לשבח אותם) בליווי חוש ההומור של מיקי הוסיפו ניחוח וטעם מעבר לטעם בפה..

    תענוג..

  1. פינגבק: יאיר מגיע במקרה לסיטי בר קפה סיטי בר | קהילת הבלוגרים של ישראל

  2. פינגבק: יאיר מגיע במקרה לסיטי בר קפה | קהילת הבלוגרים של ישראל

  3. פינגבק: יאיר מגיע במקרה לסיטי בר קפה | קהילת הבלוגרים של ישראל

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: