Vicky Cristina | כולם כבר מכירים את טאפטס בר ויקי קריסטינה, אז גם אנחנו ניסינו!

אמש אני ואלינו הלכנו על "רומנטי". טיילנו קצת בנמל יפו וב"מתחם התחנה", תל אביב יפו. לאחר מכן נכנסנו למקום שלא נתקלנו בו בעבר:  טאפאס בר – ויקי_כריסטינה. מן הרגע הראשון היה ניצוץ כזה של אוירה מדהימה, קובנית וכיפית שתזכיר לצופי Dexter את המקום של בטיסטה. השירות היה צעיר, תוסס ורענן. אף על פי שמדובר בטאפאס בר להפתעתנו הרבה – רוב המנות לא היו דוגמיות ובהחלט שבענו בכיף. רמת המנות גם העידה שמדובר במטבח שף.  כמובן שלעניות דעתי  היו כמה מקומות להשתפר בהם.

 IMG_20130902_005545

התחלנו, איך לא? במנת קוקי סאן ז'ק עטופה ברצועת בייקון מעושנת. המנה הייתה טעימה ועסיסית אבל טעם הבייקון היה דומיננטי מיד עד שטעמו של שריר הצדפה התפספס, וזה קצת חבל. המנה הזכירה לי חבר פוליטיקאי שאוהב סטייק טובים אך אוכל אותם בפיתה.
קוקי סאן ז'אק : 4/5
IMG_20130902_005348

המנה הפייבוריטית שלי ב Vicky Cristina הייתה כריך השרימפס. על גבי ברוסקטה ספגת מטבל שמנת, נחו  ג'מבו שרימפסים שנראו כמו מתיימרים להתפוצץ. אם לא די בשלמות הזו, מעליה נחו עלעלים זעירים שרעננו את היצירה הזו.
ברוסקטה שרימפס:  5/5.

IMG_20130902_012213
טעמנו גם את הפאייה. מצד אחד אני מוכרח לשבח את כמות פירות-הים הנדיבה, והם היו בהחלט טובים. יחד עם זאת האורז בפאייה היה חמאתי מאוד והתרחק מהטעם הקלאסי של הפאייה, בד"כ של שומן חזיר.
פאייה: 3/5.
IMG_20130902_005240
שתי המנות שפחות קלעו לטעמי היו מנת טבעות הקלמארי ו-הפוטטאס בראווס. הראשונה היתה טרייה ובמידת עשייה מושלמת. הבעיה הייתה שהקראסט של הטבעות לא התחבר. שמן, טבח חדש, לא ברור… אבל פירורי הלחם ישבו שם כמו תוספת זרה. דווקא אצל השכן, הוגו ביסטרו בר , מוגשות טבעות מדהימות ואני מאוד ממליץ להשתפר לכיוונם.
טבעות קלמארי: 2/5
IMG_20130902_005321

מנת הפוטטאס בראווס נכנסה חזק מאוד לארץ לאחרונה. פפריקת הפמינגטון מעושנת עם חמצמצות קלילה – שילוב הטעמים הספרדיים מתחבר נפלא לחך הישראלי. אבל כאן עולה הבעיה, מסעדות רבות יודעות כמה שהמנה טעימה אך מתקשות לתת את הטאצ' המקורי. נכון שלמה עשרות פנים כמו כמות המאמות האזור, אך אצלנו לצערי היה חסר המגע המלוטש. לכן ברוב המקרים המנה לא מצליחה להגיע לשיאיה. כך קרה לי גם בויקטוריה כרסטינה. לצערי, אף אחד לא מצליח להשתוות ל"פוטטאס בראווס" המדהימים  של שף Ronen Nenys Leizerovitz. ההבדל זה הטאצ' האותנטי, הליטוש הספרדי, כזה שבא אחרי עשרות שנים במטבח מקומי אותנטי. למזלי אני יודע איפוה מבשל, ב"פפיטו בר מסעדה".
פוטטאס בראווס: 2/5

אוירה: 5/5
שירות: 5/5
מודעות פרסומת

אודות ארקדי "המבורגר" פורטנוי

בלוגר, foodie עוסק בניו-מדיה, וגם אוהב אוכל טוב מפעם לפעם

פורסם ב-15 בספטמבר 2013,ב-Uncategorized. סמן בסימניה את קישור ישיר. השארת תגובה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: