אדון שיפון – המסע של ארקדי פורטנוי אחר הכריך המושלם

מהו הכריך המושלם?

1233617_345973542204376_1927492444_n

זה תמיד מתחיל בלחם. אבל, אבל במקרה של הלחם של אדון שיפון (אורן חג'ג'), יש בעיה אחת: כל המוסיף גורע! ביום חמישי רכבתי למתחם שוק האיכרים בהרצליה פיתוח על האופניים החשמליות (בשביל הספורט). אף על פי שזהו מתחם קטן יחסית מצאתי שפע רב, טרי ומעניין. הניצבים לצד הדוכנים מחלטרים גם כאנשי שיחה מעניינים ולכל אחד יש טיפ קטן שאספתי ומגוון טעמים טריים ומגוונים.

כמובן שהתחלתי בדוכן של אדון שיפון. רציתי לחם לשבת, עבורי ועבור חבריי שביקשו משלוחה. את עיני צד לחם תרד שצבעו ירוק משגע, שאדון שיפון פרס לנגד עיני בהתגרות. טעם השיפון החמצמץ האופייני נחשף מידית. רק אחרי 5-6 ביסים פתאום הבחנתי בטעם העדין הנוסף. ארומה שמזכירה מאוד תרד חלוט וארומתי.

לפני טעימה הבאה קפצתי לג'ורג' מ'חינאווי בוצר שופ'. בקצבייה ניצב מסדר מרשים של משקאות ומקרר בירות צבעוני ומפתיע. אחרי כמה לגימות של בירה כהה ולא מסוננת רעננתי את החך והייתי מוכן לטעימה הבאה. הפעם נגסתי בלחם משובץ שבבי סלק מעושנים בצבע בורדו עז. טעם הסלק נכח בשיפון ויצר עניין חדש בעלילה. כיף, אין ספק,  אבל לי בלב יש רק אחד: לחם תאנים ולוז.

427522_239915716098290_1416419383_n

ההכירות שלי עימו התרחשה לפני כמה חודשים, ומיד התאהבתי. זה היה במשתה קטן אצל שף גיל בר עם יוסי פוזניאק, עידו מדר ובנות הזוג. מדר אסף כיכר לחם מדוכנו של אדון שיפון ואנחנו הכנו את המטבלים לצד הארוחה. האבסורד היה שאף אחד לא נגע במטבלים. ביס אחר ביס בצענו את הלחם בידינו החשופות וטרפנו את כל הכיכר במהירות הבזק. נגיעות התאנה שבין הביסים מוסיפות מתיקות ישראלית נועזת לטעם החמצמץ של השיפון, וזרעוני התאנה המתפצפצים יוצרים שילוב ממכר שלא ניתן לעצור. אדון שיפון טוען שמותר להעמיס על הלחם שלו תוספות, אז אם כבר תוספת איכותית ומרשימה, אז מומלץ לסגור את הכריך הזה עם גבינת גורגונזולה עשירה. בתאבון.

אני עדיין נשארתי בדעתי – הלחם של אדון שיפון בעייתי – הוא גונב לכולם את ההצגה אז פשוט אוכלים אותו ככה! (ואל תתנו לאחרים לטעום – זה לא יגמר טוב. בעבורכם)

תצלומים:
אדון שיפון
יפה שנברון

8560_345974022204328_672313229_n

אודות ארקדי "המבורגר" פורטנוי

בלוגר, foodie עוסק בניו-מדיה, וגם אוהב אוכל טוב מפעם לפעם

פורסמה ב-29 באוקטובר 2013, ב-גורמה ותויגה ב-, , , , , , , , , , , , , , , . סמן בסימניה את קישור ישיר. 2 תגובות.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: