מסע היין של ארקדי | נגמר בזגזג…

יקבי בנימינה (1)

היי זה ארקדי,

כעת צהרי יום שישי והפעם אני מדווח ממסעדת ג'ויה ברמת החייל, קפצתי עם הגברת על מנת לגלות מה נשתנה ביינות יקב בנימינה.

עוד בטרם התיישבנו ניגשה מלצרית במלבוש קיצי, חיוך גדול ומגש עמוס בארנצ'יני (מנה שבמקור מבוססת על שאריות הריזוטו במשפחה האיטלקית). בידיים חשופות משחנו את הכדורים העצומים ברוטב עגבניות עשיר וניסינו ללעוס כמו איטלקים. אף על פי שאיני נמנה עם אוהדי הארנצ'יני, הקלילות והאווריריות שלהם לצד ניחוחות הפקרינו והפרמז'ן היו התחלה נהדרת. לספתח בחרנו בגוורץ.

יקבי בנימינה (7)

גאוורצטרמנר ריזרב (2012)

לרוב איני מתעכב על הגאוורצטרמנר, אך במקרה שלנו היה מוצלח וראוי לציון. אני והגברת הנהנו בהסכמה, על טיבו של היין – ארומתי להפליא, בעל חומציות מאוזנת, קליל ואביבי.
במאמר מוסגר: השתפר מאוד לעומת אשתקד.

יקבי בנימינה (8)

קרודו של דג ים טרי

את ארוחת הטאפאס פתחנו בסלט פנצנלה שנשמע נהדר לפי התפריט, הוא היה עמוס טעמים איטלקיים וזיתי קלמנטה נועזים. אולי ניתן להאשים במקצת את האיחור האופנתי והמוגזם שלנו, ואולי היה זה מסיבות אי אלו אחרות, אך בצלוחית הטאפאס שקיבלנו סלט הפנצנלה היה קצת מותש. מהביס הראשוני הסקתי כי הלחם הכפרי שתה יותר מידי, השתלט על המסיבה ועייף את כולם.

מיהרתי לדלג למנה הבאה אשר הפתיעה אותי לחיוב, החיבור ביו קרודו דגי ים, ירקות לקרם פרש שהעניק מין חידוש לתופעת הדגים הנעים הפופולרית. אותו חיבור בין מרקמם השמנמן של הדגים והירק המתפצפץ עם השמנת החמוצה היה פשוט מאוד, מדויק, עדין ורענן.


יקבי בנימינה (11)

אתם ודאי מכירים את אנשי הטעים לי\לא טעים לי – בענייני יין עודי אפרוח קט העוזב מהר מידי את מה שאני מתקשה להתחבר אליו. אז המשכתי עם הגאוורצטרמנר גם למה הבאה שלנו.

רוזה קברנה בלאש סמוק מסדרת טבע חצי יבש (2012)

את ויוניה BIN 2012 לא הבנתי, לכן החלפתי כוס ליין הנשי:

הרוזה האביבי של יקב בנימינה היה מעט פלאט לחיכי, טעמו קליל ותפוחי. הוא איזן בחביבות רבה את מנת קרודו דגי הים ובעיקר את הצ'ילי העוקצני, אך בכל זאת בחרתי לשוב לגוורץ שמאוד הפתיע אותי ביחס לאשתקד.

יקבי בנימינה (10)

מנת הפורל המעושן של ג'ויה הותירה בי את הזיכרון החיובי ביותר.

עשן וקלאסיקה קורצת – שילוב נכון – מאוזן, טעים, שליו אך עם מידה נעימה של עוקצנות. הצ'ילי לא היה רק עוקצני אלא גם סטר לי מעת לעת, אך האיזון עם הקרם פרש במנה גרם לי לחייך.
רק העגבנייה שנועדה לרענן אתגרה את האיזון בטעמים, חסרונה לא היה מורגש במנה וכנראה גם שידרג אותה. כמכלול, המנה הייתה מעין אינטרפרטציה חביבה מאוד לסלט ניסואז עם הדגשה מצויינת של טעמי העישון הקרים של הפורל. בקיצור, בג'ויה אל תפספסו מנה זו.


יקבי בנימינה (6)

קברנה סוביניון שיראז מסדרת יוגב 2011

השנה הופתעתי גם מהיוגב 2011, ניחוחו מעט צימוקי ועמוק יותר, טעמו אגסי עם גוף נעים מאוד וסיומת קצרצרה וקלילה. פשוט וטעים, שנינו הסכמנו שזה יין אדום יבש חביב מאוד שיוכל ללוות את הארוחות במהלך השבוע, על חשבון הבירות בבית (מעניין למה הסכמתי עם הגברת על זה?!). היין לא מורכב מידי ומתחבר מצוין למנת בשר, בסופו של דבר עדיין הגוורץ שמר על העליונה.


יקבי בנימינה (2)

טלה על ריזוטו אפונה

עם המעבר ליין האדום נדדנו לאוכל רציני יותר.
טעמם של נתחוני הטלה אשר נחו על מצע של ריזוטו אפונה יכלו להשתפר לטעמי בעשייה ארוכה יותר. חבריי מהמגזר אוהבים להשתמש בסיר לחץ לטלאים ואני חושב שזה בהחלט יכול היה לשפר את טעמו של הבשר שהיה מעט קשה וסיבי.
הריזוטו אפונה העניק עניין מחודש במנה האופנתית הזו אך פחות אהבתי את השילוב הירוק, וזה כנראה מלכתחילה גם פונה יותר לחובבי הקטניות מאשר לדומיי.

יקבי בנימינה (9)

יקבי בנימינה (3)

בסוף הגענו לכוכב:

אודם – סירה RUBY  משנת 2012, זהו יין רציני, לעיס כמעט, קלאסי ואלגנטי. היין בעל ניחוח רימוני משגע  ואזכור של אוכמניות. יחד עם זאת, הסיומת שלו רגועה כמו של ים בערב שרבי.
הבקבוק הראשון היה שותף נהדר לשיחה שהתגלגלה על הא ועל דא וכמוהו גם הבקבוק השני שהצטרף אלינו בהמשך הערב. לצד היין ניקרנו בפלטת גבינות משובחות, פירות, ריבה וזיתי קלמנטה שנגמרו מבלי ששמנו לב. בחיי שאני מאחל לנו בכל יום שישי – בילוי עליז שכזה.

יקבי בנימינה (4)

בשלב הזה, לו היה לי שכל הייתי מסיים עם השתייה אבל כולנו חכמים גדולים בדיעבד….

גראפה…

יקבי בנימינה (5)

אודות ארקדי "המבורגר" פורטנוי

בלוגר, foodie עוסק בניו-מדיה, וגם אוהב אוכל טוב מפעם לפעם

פורסמה ב-31 במאי 2015, ב-יין ותויגה ב-, . סמן בסימניה את קישור ישיר. השארת תגובה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: