מצד אחד מסעדת בשרים מובילה, מצד שני ללא שיין ושארפ

לקראת חורף 2015 הוזמנו למסיבת עיתונאים במסעדת שיין ושארפ. אותי יותר מכל העסיקה השאלה: מה קרה לרמה בעקבות פרידתה מיענקלה שיין, איש הבשרים האגדי. מצד אחד, המסעדה מבוססת על הנתחים היפיפים מ"אוריה" – שם דבר בתחום הבשרים בארץ. מצד שני, לאבד את השף שהמציא את הקונספט לטובת זוג שפים צעירים יכול לאתגר כל מסעדה.

2015-12-02 19.26.57

תחילה הוגש לקט מנת ראשונות. אומנם את חלקן בחנתי מרחוק (כיוון שקבוצת העיתונאים הסתערה עליהן כמו פלוגת מסלול של גולני), אך בין אלו שטעמתי מצאתי טעם מאוזן וחדשנות מחשבתית.

סשימי אנטיאס ופמלה על קציפת לאבנה

המטבח העדכני צעיר ונועז. שובר מוסכמות. מקבל גם יין אדום עם דגים. והכל הולך בשם פריצות המחשבה כשהכותרת היא יצירתיות ואיזון הקולינרי. מנה זו של השפים אלעד לוי ונדב נצר שילבה בין אנטיאס טרי שפולט באלגנטיות לטעמם החמוץ-מתוק של ההדרים הישראליים. סימבולי למושב ממנו מגיע אלעד. גבינת הלבנה הוקצפה קלות כדי למתן את הדומיננטיות שלה. כעת היא העניקה נופך נעים למנה הקלילה. הירק העדין העניק עוד רובד של רעננות למנה הזו ולולא עלי המנטה היו משחירים, אני מאמין שהטעם היה מזנק עוד יותר גבוהה

2015-12-02 20.09.24

ברולה כבד אווז על קציפת קוקוס

כבד אווז הוא סמל סטטוס. טעים ויומרני. קרמול קל שחרר מתיקות נוספת והעניק כרום עדין. חם השתלב בקר ולצד קציפה של קוקוס- לאבנה מנוקד בבוטנים מסוכרים נחו הפיסות המענגות הללו. לאחרונה הסיפון עושה שעות נוספות במטבח המודרני ועל כן יש לשאול – חם או מיוחר. מצד אחד המנה זכתה לגוון חדש באמצעות ההגשה המודרנית.  מצד שני הבוטנים המסוכרים היו קצת עומס יתר של מתוק עם מתוק שפגמו מעט בבלאנס של המנה.

2015-12-02 20.14.09

קרפצ'יו סינטה ברזואלה

גם הקרפצ'יו זכה לליטוש עדכני. מנה אדיבה של מליחות כובשת אחזה את המנה. טעם הבשר העמוק לא נפגם אך רגישי הנתרן עלולים למחות על כמות המינרלים שהתחברו לחלבוני הבשר. לטעמי השילוב היה חביב למדי ופתח משב רוח רענן למנה שעושה שעות נוספות בפי הסועד הישראלי הממוצע.  זה בניגוד למנה הבאה.

2015-12-02 20.08.13

ביז על מסבחה

חוסר תשומת לב אחזה בשקדים בקשיחות. כתוצאה הבשר הקצוץ הפך לסולייתי ואיבד את תוכנו הנימוח והעסיסי. גם המצע לא תפס אותי. הכנתו המוקדמת גרמה ליובש גרגירי ולא נעים במקרה שלנו, והותרתי את המנה האהובה לטובת האחרות.

חם יותר ביחד – חורף 2015 בסימן SHARING

4 מנות מרשימות הונחו על שולחננו. פריים ריב (אנטריקוט על עצם) כ-1 ק"ג, פורטר האוס (פילה וסינטה על עצם) כ 1-ק"ג, ירך טלה כ-2.5 ק"ג וציפור מאושרת שפירקה לה את התחת (חברי לשולחן בטח יכנו אותה עוף מעושן ללא עצמות). לפי המשקל אתם כבר מתארים לעצמכם כי מדובר במנות עצומות, ריחניות וממפעל אוריה. לכן כל שנותר לשפים לעשות הוא לצלות בדייקנות ולא להרוס.

שיין ושארפ פורטרהאוס

על מנת לבלבל את האויב, לקחתי קודם כל את העצם של הפריים-ריב. סביבה ממוקם פוטנציאל הטעם העשיר ביותר. בעיקר בצלייה ממושכת. והטעם אכן היה. לאחר מחצית הדקה 2 צלחות הנתחים רוקנו מתוכנן ומחיתי דמעה לאות פרידה. נצטרך להגיע עם החבר'ה בשנית.
מירך הטלה לקחתי פיסת בשר שהייתה חיצונית ככל הנראה. בניגוד לסובבי בשולחן נפלתי על חלק יבש מעט. האחרים היללו את הירך במשך שעות.

שיין ושארפ עצמות.jpg

קוקו ריקו? זו את?

ואז הגעתי לתרנגולת. לראשונה בחיי כל כך התענגתי על תרנגולת. אם בנתחים של "אוריה" קשה להפתיע, כי אתה יודע בדיוק מה אתה הולך לקבל, הציפור הייתה מעולה. הבישול הראשוני של בשר העוף יצר חלון הזדמנות לעישון קפדני. בחלק הבא של ההכנה העוף כוסה מכף רגל ועד מקור בזעתר וסומק ונכנס לשעתיים במעשנה בחום נמוך עם ניחוחות של רוזמרין וטימין.
בסיום ההכנה העוף המושחר הוגש עם יוגורט עדין וסלט רענן של עגבניות. בחיי שהתענגנו על המנה הזו.

25b85fbd-1a22-4141-b41f-bece9e8bb4a3

מקור: יח"צ (צילום דרור כץ). התצלום שלי יצא ממש רע

מותק, בבקשה אל תתני לגעת בעוד קינוח

לקינוח יצאו לשולחננו קינוחים בכמות לא שפויה. בקינוח השני כבר הבנתי שמשהו חדש קורה פה ובתשובה קיבלתי את הדר ארביב, הקונדיטורית החדשה של שיין ושארפ.
איני מרבה לכתוב רבות על קינוחים כי אינני מבין בזה אך כאן ניכר היה שיש יד יציבה שעושה מלאכה מדהימה. בין הקינוחים פשוט התאהבתי בקינוח המנגו עם האוריו הביתי והגבינה הלימונית המשגעת. זו הניחה את כל מה שטעמנו בצד והציגה את עצמה כמלכת הקינוחים. בדיעבד משיחה עם הדר הבנתי שמדובר בסה"כ בגבינה לבנה (ונוכחותה של קונדיטורית אלופה). בכל אופן אתם מבינים כבר שאני לא מבין חצי דבר בקינוחים אבל להלן כמה תמונות.     

מצגת זאת דורשת JavaScript.

לסיכום,

לשאלה ששאלתי את עצמי בתחילת הערב ישנו מענה. מצד אחד המסעדה ממשיכה להוציא מנות רבות וטובות ואף חלק מהמחירים הוזלו בצורה ניכרת. מצד שני משהו בנוכחותו האגדית של יענקל'ה שיין חסר וזה פשוט לא אותו המקום עבורי.

 

אודות ארקדי "המבורגר" פורטנוי

בלוגר, foodie עוסק בניו-מדיה, וגם אוהב אוכל טוב מפעם לפעם

פורסם ב-10 בדצמבר 2015,ב-Uncategorized. סמן בסימניה את קישור ישיר. השארת תגובה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: